Deze site is ontwikkeld door Piozum.

Nieuws

Op deze pagina vindt u buurtnieuwtjes - het nieuwste staat bovenaan.


20-08-2017 - Buurtfeest 2017
Dag buurtbewoners,
Voor hen die geinformeert willen worden hier het programma van het buurtfeest 2017.
Vriendelijke groet!
09-04-2017 - Inlloopavond Rioolzuivering
Oh, kom er eens kijken.....

Bijgevoegd treffen jullie de uitnodiging voor de inloopavond nieuwbouw rioolwaterzuivering Utrecht op dinsdag 18 april vanaf 19.30 uur. Klik hier!
09-04-2017 - Inlloopavond Rioolzuivering
Oh, kom er eens kijken.....

Bijgevoegd treffen jullie de uitnodiging voor de inloopavond nieuwbouw rioolwaterzuivering Utrecht op dinsdag 18 april vanaf 19.30 uur. Klik hier!
09-03-2017 - Openhuis Hostel

 

Open dag Hostel Hogelanden.

In de week van 18 maart is de week van zorg en welzijn: http://weekvanzorgenwelzijn.nl/
In dit kader stelt Lister Hogelanden zijn deuren open voor iedereen die geïnteresseerd is in Hogelanden
Op een hele laagdrempelige manier kan je een kopje koffie komen drinken, wat lekkers eten, rondgeleid worden, vragen stellen, met bewoners en/ of medewerkers in gesprek gaan. We hopen dat er veel buren komen, en hopen dat we hiermee kortere lijnen met elkaar krijgen.
Met vriendelijke groet,
Alex Roomer
Hoofd Utrecht Noordoost & Hogelanden

(030) 292 0498 / (06) 202 89 519
www.lister.nl


29-11-2016 - Het Hostel zoekt...

Ben jij enthousiast en ondernemend?

Voor Lister Hostel Hogelanden zijn wij op zoek naar mensen die het leuk vinden om activiteiten te ondernemen en mee te denken over nieuwe activiteiten met de bewoners. Activiteiten kunnen zijn koken, fietsen, wandelen, of zwemmen.
Profiel
Je bent geduldig en vriendelijk in de omgang en houdt van gezelligheid
Je hebt respect voor andere normen en waarden
Je staat stevig in je schoenen en kan wel tegen een stootje

Tijdsinvestering
De tijdsinvestering die je doet, is afhankelijk van jou eigen mogelijkheden en wensen. Een keer per week of per maand kan al voldoende zijn. Continuïteit is echter wel belangrijk, de bewoners rekenen immers op jouw komst. Daarom is het belangrijk om hier met elkaar goede afspraken over te maken.
Wij bieden een gezellige werkplek met een leuk team van professionals die op de achtergrond aanwezig zullen zijn.
Voorwaarden
Vrijwilligers ontvangen geen vergoeding voor hun activiteit. Wel ontvang je jaarlijks een kerstpakket en is er de mogelijkheid aanwezig om deel te nemen aan een training. Tijdens de activiteiten ben je verzekerd. Kosten voor aanvraag van een Verklaring Omtrent Gedrag en eventuele reiskosten worden vergoed.
Vind jij het leuk om nieuwe ideeën te bedenken samen met onze bewoners? Mee te denken over invulling van activiteiten? Of als begeleider mee te doen aan onze activiteiten? We zien je reactie graag tegemoet.

Lister Hostel Hogelanden

Hostel Hogelanden, onderdeel van Lister biedt herstelgerichte begeleiding aan mensen met ernstige alcoholverslaving, veelal in combinatie met (overige) ernstige psychiatrische problematiek en een verleden van dak- en thuisloosheid. Het hostel is een unieke voorziening in Nederland, gelegen in de wijk Ondiep (Utrecht). Alcoholgebruik is op eigen kamers toegestaan. De 24-uursbegeleiding richt zich op diverse levensgebieden, waarbij veel aandacht uitgaat naar stabilisatie, dagindeling en activering.
Heb je interesse kun je bellen naar 0302468919 en vragen naar Suzan of Nicole of stuur een mail naar hogelanden@lister.nl
24-11-2016 - Koffie in het Hostel

Hostel Hogelanden: Uitnodiging om koffie te drinken


Zaterdag 26 november as. van 10.30 tot 12.00 uur nodigen wij u van harte uit voor een kop koffie.
Een mooi moment om kennis te maken, binnen te lopen, het hostel van binnen te zien en kennis te maken met de bewoners en medewerkers van Hostel Hogelanden.

We zouden het erg leuk vinden als u kunt komen.

Namens de bewoners en medewerkers van Hostel Hogelanden
12-09-2016 - INITIATIEVENDAG NOORDWEST
 
Beste bestuursleden van beheergroep Hoogstraatbuurt,

Als initiatiefnemers van diverse buurtactiviteiten in de Hoogstraatbuurt wil ik jullie, en alle andere actieve bewoners uit de buurt, graag informeren over het volgende.
Als wijkbureau organiseren we een initiatievendag voor initiatiefnemers en iedereen die zich vrijwillig inzet voor de buurt. Daar horen jullie bij.
We waarderen deze inzet enorm en zijn trots op al deze mensen.

Deze middag is vol met leuke workshops over organiseren van initiatieven, fietsentocht langs initiatieven in de wijk of een leuke wandeling op de Amsterdamsestraatweg.
We sluiten de middag af met een hapje met de wethouder.

Mocht je nu niet de hele middag kunnen, er is volop ruimte om later aan te sluiten en een deel van het programma bij te wonen.
Dat kun je allemaal invullen bij de link naar het aanmeldformulier. Zie hieronder.

Kortom een leuke en gezellig middag.

Ivm de catering wil ik je aanvragen om je uiterlijk donderdag aan te melden. Mocht je niet komen, ook dan zou ik het fijn vinden om te weten.
Dan weten we wat volgende x beter kunnen doen aan de organisatie van een evenement als deze.

Ik hoop jullie allemaal te zien!!

Vriendelijke groeten, vanaf een zeer zonnig wijkbureau!

Marina Slijkerman
Wijkadviseur Ondiep en Pijlsweerd.

WAT: INITIATIEVENDAG NOORDWEST
WANNEER: 23 SEPTEMBER 15:00-20:30uur
VOOR WIE? VOOR U!
NIET VERGETEN! AANMELDEN VOOR VRIJDAG 16 SEPTEMBER

Voor al die mensen die van Noordwest een actieve, bruisende wijk maken, organiseren we vanuit het wijkbureau de eerste Initiatievendag Noordwest. Samen met de Vrijwilligerscentrale, Me’kaar en Move zetten we op die dag de vrijwilligers uit Pijlsweerd, Ondiep en Zuilen in het zonnetje. Ook u bent van harte welkom.

Het programma begint om 15.00 uur met workshops en rondleidingen. Het programmaoverzicht vindt u hier. We sluiten de dag rond 17:30uur af met een maaltijd op de Plantage met wijkwethouder Diepeveen.

Meldt u zich nu aan! Deelname is gratis. U kunt zich aanmelden via aanmelden (uiterlijk 16 september)

Kent u meer actieve mensen in uw wijk die zouden willen deelnemen aan de initiatievendag? Stuur deze uitnodiging vooral door!

Tot ziens op de initiatievendag Noordwest!

Kaat Smulders
Wijkregisseur Noordwest


Utrecht.nl
10-09-2016 - Rioolwaterzuivering heet u welkom.


Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden nodigt u van harte uit op 21 september om te komen luisteren en kijken naar alle verandering die in 2017 gaan plaatsvinden.
Zie hiervoor hun uitnodiging
23-08-2016 - Persbericht
  (Persbericht)
Huisartsen en Buurtteams slaan handen ineen voor jeugd in psychische nood

Huisartspraktijken en de buurtteams Jeugd en Gezin in Utrecht gaan vanaf najaar 2016 nauwer samenwerken. Zij doen dit om goede basiszorg voor kinderen en jongeren met psychische klachten te organiseren. Dichtbij huis, met een vertrouwde persoon en in samenspraak met het gezin. Zij noemen dit project: Proeftuin Basiszorg Jeugd GGZ. De proef gaat van start in de wijken Ondiep, Binnenstad en Leidsche Rijn.

Psychische klachten bij kinderen en jongeren gaan vaak samen met sociale en/of opvoedkundige problemen binnen het gezin. Nu gebeurt het vaak dat een kind of jongere met psychische problemen zowel bij de huisarts als bij het Buurtteam bekend is. In de aanpak werken deze professionals echter nog vaak niet optimaal samen. Door de handen ineen te slaan, kunnen huisartsen en de Buurtteams Jeugd en Gezin het betrokken kind en de ouders beter helpen.

Zorg dichtbij het kind/de jongere
De huisartsen en Buurtteams Jeugd en Gezin overleggen met het gezin hoe ze het beste kunnen helpen. Ze luisteren goed naar de hulpvraag van het kind of de jongere en het gezin. In de behandeling proberen ze er op tijd bij te zijn en niet af te wachten tot er iets gebeurt. De zorg regelen ze dichtbij het kind: goed bereikbaar, in een vertrouwde omgeving en bij een vertrouwde professional. Kind en ouder praten mee over het zorgtraject: zij bepalen zelf het tempo en de inhoud. Ze mogen ook zelf zeggen welke mensen uit hun omgeving ingeschakeld kunnen worden en in hoeverre zij kunnen helpen.

Start in Ondiep, Binnenstad en Leidsche Rijn
Vanaf najaar 2016 brengen huisartspraktijken en teams Jeugd & Gezin deze visie samen in praktijk. Ze doen dit eerst op proef in drie Utrechtse buurten: Ondiep, Binnenstad en Leidsche Rijn. In deze buurten onderzoeken ze of de nieuwe aanpak gaat werken. En hoe ze dus op die manier de zorg voor kinderen en jongeren met psychische klachten kunnen verbeteren. Als het nodig is, schakelen ze hierbij ook andere deskundigen in. Als het in deze drie buurten in Utrecht goed werkt, willen ze het ook in andere buurten gaan doen.

Meer informatie
Meer achtergrondinformatie over de visie of de proeftuin Basiszorg Jeugd GGZ is te vinden via deze link:
[ http://www.awtjutrecht.nl/projecten/proeftuin-basiszorg-jeugd-ggz ]


Noot voor de redactie:
De Proeftuin Basiszorg Jeugd GGZ is een project van de Academische Werkplaats Transformatie Jeugd Utrecht en wordt uitgevoerd door het Trimbos-instituut en het Verwey-Jonker Instituut, in opdracht van en in samenwerking met Lokalis, Gemeente Utrecht, Huisartsen Utrecht Stad (HUS) en Geïntegreerde Eerstelijns Zorg (GEZ) netwerk Utrecht.
Informatie over:
proeftuin Basiszorg Jeugd GGZ http://www.awtjutrecht.nl/projecten/proeftuin-basiszorg-jeugd-ggz
Contact:
specifiek voor de wijken Ondiep en Zuilen: Ernst-Jan Wind, GEZ (= Geïntegreerde Eerstelijns Zorg) Zuilen Ondiep: ewind@gripopzorg.nl

Verder inhoudelijk:
Sofie Vloothuis, Lokalis s.vloothuis@buurtteamsutrecht.nl of
Marja van Bon-Martens, Trimbos-instituut, mbon@trimbos.nl


Marga Sutherland
Communicatie-adviseur Stichting Zuilen/Ondiep GEZOnd
Mail: m.sutherland@xs4all.nl
m.sutherland08@icloud.com
Tel: 06 51 38 21 59
25-05-2016 - Beheergroep
Beste buurtbewoners,
Op maandag 30 mei om 19.30 uur is er weer beheergroep. Dit keer op een bijzondere plek:
de Henri van der Hoevenkliniek (Willem Dreeslaan 2)!
We krijgen een presentatie over de renovatie en de behandeling van tbs-ers.
Uiteraard gaan we daarna praten over wat er beter kan in onze buurt. Kom ook meepraten, en deel je ideeën met je buren en de aanwezige professionals (gemeente, Mitros, politie, toezicht& handhaving, hostel).
04-04-2016 - Gemeentenieuws!
 Op maandag 12 april is wijkwethouder Diepeveen op het wijkbureau voor zijn maandelijkse spreekuur.
Inwoners van Noordwest kunnen hier terecht met vragen en ideeën over de wijk. De wethouder stelt het persoonlijke contact met mensen uit de wijk op prijs.
Locatie en aanmelden
Het wijkspreekuur is in het Wijkservicecentrum Noordwest, Amsterdamsestraatweg 283, van 17.45 - 18.30 uur (let op; dit is vroeger dan normaal!). Wie iets wil bespreken met de wijkwethouder, kan zich aanmelden bij Wijkservicecentrum Noordwest onder vermelding van het onderwerp. Aanmelden kan via telefoonnummer 14 030 of via noordwest@utrecht.nl.
De volgende spreekuren zijn op:
• 23 mei
• 20 juni
• 29 augustus
• 19 september
• 24 oktober
• 21 november
• 12 december
Op die data is het spreekuur van 18:30 tot 19:30 uur.Met vriendelijke groet,

Wanda Dijkstra,
Communicatieadviseur a.i.

Gemeente Utrecht
Wijken

Bezoekadres Wijkbureau Overvecht en Wijkservicecentrum Noordwest
Telefoon 06 4575 0565
E-mail w.dijkstra@utrecht.nl

Internet www.utrecht.nl

Aanwezig maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag
02-02-2016 - Gemeentebericht

 Planning Loevenhoutsedijk aangepast

In 2015 zijn de voorbereidingen gestart voor een aantal aanpassingen aan de Loevenhoutsedijk. Het ging hierbij vooral om het oversteken van de Loevenhoutsedijk eenvoudiger te maken. In eerste instantie wilde de gemeente begin 2016 starten met de werkzaamheden. In december 2015 zijn de werkzaamheden en de daarbij behorende planning en omleidingsroutes besproken in het Kernteam Bereikbaarheid van de gemeente Utrecht. In het kernteam worden de werkzaamheden in de stad besproken met partijen als hulpdiensten en busmaatschappijen). De busmaatschappijen eisen dat het werk wordt uitgevoerd in een schoolvakantie. Omdat er rekening gehouden is met andere werkzaamheden in de stad is de eerstvolgende mogelijkheid voor de uitvoering de meivakantie (25 april t/m 6 mei).

Op de gemeentelijke wegbsite is de actuele stand van zaken te lezen. Zie hiervoor de link http://www.utrecht.nl/verkeersbeleid/maatregelen-verkeersveiligheid/maatregel-31/07-10-2015 - Afsluiting Weerdsingel WZ

Weerdsingel Westzijde afgesloten voor doorgaand verkeer van 12 oktober 2015 t/m zaterdag 7 november 2015.

De gemeente start op 12 oktober a.s. met de definitieve herinrichting van de Weerdsingel Westzijde.
De Weerdsingel W.Z wordt opnieuw ingericht om beter aan te sluiten op de nieuwe situatie op Oudenoord en Paardenveld. De straat wordt onder meer ingericht als 30km/u straat en er wordt een fietsstrook aangelegd langs de singelzijde.
De gemeente heeft ervoor gekozen om tijdens de werkzaamheden de Weerdsingel Westzijde voor het doorgaande autoverkeer volledig af te sluiten. Gedurende deze periode kunnen alleen bewoners van de Weerdsingel Westzijde de straat in rijden. Zij ontvangen hierover nog aanvullende informatie.
Het volledig afsluiten van de Weerdsingel Westzijde is noodzakelijk omdat het alternatief, het verkeer om beurten laten rijden in een om-en-om regeling, niet op een verkeersveilige manier mogelijk is en er dan grote filevorming verwacht wordt.
18-09-2015 - Informatie avond RWZI

 Informatieavond vernieuwing rioolwaterzuivering Utrecht

Op woensdagavond 23 september organiseert Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden een informatiebijeenkomst over de vernieuwing van de rioolwaterzuiveringsinstallatie aan het Zandpad. Omwonenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom!
Tijdens de bijeenkomst op 23 september licht het waterschap de stand van zaken rond de vernieuwing van de installatie toe. Nog niet alles is op dit moment bekend, maar we hopen veel van uw vragen te kunnen beantwoorden. Ook lichten we toe wat er de komende tijd gaat gebeuren. De bijeenkomst duurt van 19.30 tot 21.00 uur en is op het terrein van de installatie aan het Zandpad 1a te Utrecht. Vanaf 19.00 uur staat de koffie klaar.

Rondleiding
Voorafgaand aan de informatiebijeenkomst is het mogelijk om een kijkje te nemen op de zuiveringsinstallatie. Deze rondleiding begint om 18.30 uur. De rondleiding is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Kijk voor meer informatie op www.destichtserijnlanden.nl/rwziutrecht. 

Zie ook onze nieuwsbrief van september. (klik hier)

11-09-2015 - Politie bericht
Beste buurtbewoners,
Tot onze spijt moeten wij, op verzoek van Halil Yavuz, onze huidige wijkagent, het volgende onder uw aandacht brengen.
Deze maand moet Halil onze buurt als wijkagent gaan verlaten. Van hogerhand is besloten dat hij naar de buurt Pijlsweerd over wordt geplaatst. Wij als buurtcomité betreuren dit ten zeerste omdat wij altijd fantastisch hebben samengewerkt met hem. En wij niet alleen, ook andere kennen hem als een prettig persoon die, als het nodig is, de koe bij de hoorns heeft gepakt. Altijd benaderbaar en bereid om het even iets te doen.
Op 21 september zal hij dus voor de laatste keer op onze beheergroep aanwezig zijn om het stokje over te geven aan twee collega’s die zijn taak in onze buurt gaan overnemen.

De twee wijkagenten heten Henk de Groot en Freek de Ridder.
We hebben het volste vertrouwen er in dat zij de taken van Halil net zo goed gaan overnemen zoals we gewend zijn. Daar zullen ze dus wel goed hun best voor moeten doen. 
We zullen Halil best gaan missen, maar we heten Henk en Freek natuurlijk van harte welkom in onze schitterende buurt met mooie buurtbewoners.
Groeten van Halil Yavuz.

14-08-2015 - Vermist huisdier

 

Vermist!


 Hallo lezer,

Mijn kat is sinds woensdag niet thuisgekomen. Zouden jullie ergens op de site het vermist-bericht kunnen/willen plaatsen. Daarnaast zal ik ook gaan flyeren.

Alvast veel dank!

Groeten,

Marcia Helleman
Hoogstraat 88

Zie de foto/poster hier.

13-08-2015 - Overdebrugfestival
 Hallo
Over een dikke week is het zo ver: het eerste Overdebrugfestival in het Gagelbos.

In dit bericht vind je een voorlopige plattegrond, persbericht en poster. Twitter mee op #overdebrugfestival.

Persbericht.
Poster.

Het festival begint om 13.30 uur en het Gagelbos blijft open voor iedereen om van te genieten.

We hebben er al veel zin in en hopen op mooi weer.

Gebruik je eigen kanalen om reclame te maken voor de 22ste

Namens de organiserende partijen

Boswachters:

Ruud Meijer
Ru.Meijer@staatsbosbeheer.nl
06 – 51 207 151

Tineke Harlaar
T.Harlaar@staatsbosbeheer.nl
06 – 51 200 211

    
 
01-08-2015 - Woningsplitsing niet hier.
Het buurtcomité zal zich net als vele andere buurtcomité's ernstig gaan verzetten tegen het opsplitsen van woningen in onze buurt.
De reden daar voor is dat gebleken is dat herdoor de buurt ernstig verpaupert want die "tijdelijke" bewoners nemen het niet zo nauw met de gangbare gebruiken.
Vaak worden de fietsen voor de deur gestald en vaak zo dat er geen kinderwagen of rolstoelgebruiker er meer langs kan.
Verder nemen ze het ook niet zou nauw met de gebruiken direct achter de ramen. In plaats van fraaie vitrage zie de meest gekke raambedekkers zoals lakens, lorren en schotten. Dat zorgt er voor dat de buurt in aanzien verpaupert.
Verder hebben die tijdelijke bewoners niets meet de gang van zaken in de buurt. Je ziet ze niet op vergaderingen en ze doen nergens aan mee. De betrokkenheid staat dus op een heel laag peil.
Bovendien vragen gesplitste woningen vaak om meer dan een parkeerplaats. Daar is al gebrek genoeg aan.
Laatst stond er in het UN een bericht hierover dat diverse buurtcomité's zich aan het bundelen zijn om zo een vuist te maken tegen de gemeente.
Samen sta je natuurlijk altijd sterker en zo willen we de politiek wakker schudden dat we dit niet willen in onze wijk.
We zullen dan als uw buurtcomité aansluiting gaan zoeken met de anderen.
Hier staat dat artikeltje uit het UN. (klik hier)
20-07-2015 - Werksaamheden KdJ


Er zijn weer wat werkzaamheden op de Kardinaal de Jongweg.
Dat kan voor u misschien overlast betekenen.
Sorry voor de late berichtgeving.
Zie ook bericht uit het UN. Klik hier.
28-03-2015 - Nieuws over RWZI
Beste buurtgenoten,
Zie hier de berichtgeveing over de toekomst van de Riool Water Zuiverings Installatie. 
19-03-2015 - Verkeershinder KDJ-weg
 UTRECHT - Er komen opnieuw werkzaamheden aan het riool bij de Kardinaal de Jongweg in Utrecht. Twee jaar geleden legde de gemeente een nieuw riool aan op die plek, maar achteraf bleek dat bij de boring iets is misgegaan.

Ter hoogte van de Meester Tripkade stuitte de boor op een onbekend obstakel. Daardoor is een knik in de buizen ontstaan. Om te voorkomen dat het riool in de toekomst verstopt raakt, moet de knik hersteld worden.

De werkzaamheden beginnen op 30 maart en duren ongeveer twee maanden. Het verkeer moet rekening houden met overlast, omdat de Kardinaal de Jongweg ter hoogte van de Meester Tripkade van vier naar twee rijbanen gaat.
Zie Wijkbericht
19-03-2015 - Groenstrook langs Vecht
In het AD Utrechtsnieuwsblad van 19 maart staat het volgende:

De gemeente heeft een ontwerp gemaakt voor de invulling van de Hoogelanden Westzijde tussen de Roode brug en de Marnixbrug in Utrecht.

Bedoeling is een zo breed mogelijke groenstrook langs de Vecht te maken, een fietsstraat met aan beide zijden langsparkeren en een stoep.
Doel van het ontwerp is om de Vecht en de oevers van de Vecht beter leefbaar te maken.
Wie nu het ontwerp wil bekijken kan deze nu vinden op www.utrecht.nl/visievechtoevers.
De gemeente houdt daarnaast volgende week donderdag 26 maart voor bewoners een avond over het ontwerp. Deze is tussen 19.30 en 21.30 uur in het Muziekhuis Utrecht op de Loevenhoutsedijk. Bewoners krijgen dan een toelichting en kunnen reageren.
Ook na de avond kan er tot en met 9 april per e-mail naar vechtovers@utrecht.nl worden gereageerd. Belangrijk si dan naam en adres te vermelden!
Kijk ook even naar het Wijkbericht
09-03-2015 - Laatste toezeggingenToezeggingenlijst 9-3

Op 9 maart jl. was er weer beheergroep van het Buurtcomité, en deze was een groot succes. Veel buurtbewoners kwamen naar de beheergroep om o.a. te horen over de nieuwe verkeersmaatregelen op de Loevenhoutsedijk, om de demonstratie van de verlichting Roode brug te zien en om te discussiëren over betaald parkeren in onze buurt.
Wil je weten wat er is afgesproken met de bewoners en professionals? Lees het terug in de toezeggingenlijst (zie link)!
31-12-2014 - Gelukkig Nieuwjaar!

Beste buurtbewoners van de buurt Hoogstraat e.o.

Als we even terug kijken naar 2014, dan hebben we als Buurtcomité best wel veel voor elkaar gekregen. Daarmee willen we in 2015 natuurlijk mee doorgaan.
Ieder die hier hun steentje aan hebben bijgedragen, om onze buurt mooier te maken, willen we langs deze weg hartelijk bedanken!
Allemaal een heel goed jaar toegewenst!
19-12-2014 - Gasthuismolenbrug
 Plan voor Gasthuismolenbrug aangeboden aan college van burgemeester en wethouders.

Enige tijd geleden is het conditioneringsonderzoek op papier gezet en aangeboden bij het college van de stad Utrecht.
De bedoeling daarvan is dat we hiermee proberen ons plan mee te laten nemen in de Programmabegroting 2015 die het college zal voorleggen aan de gemeenteraad.
Het is een bijzonder plan dat voorgedragen is door 4 buurtcomité's die rondom te tunnel liggen.
Dit zijn de buurtcomités: Leefbaar aan de Vecht, Noordse park, Lauwerecht Noord en Hoogstraat e.o.
Straks als de bootjes aan het Zandpad weg zijn en de oevers zijn opgeknapt zal het boottoeristme vol genietend op Utrecht aanvaren tot dat ze bij de Gasthuismolenbrug aankomen.
Die doorvaart onder die enge, donkere, vieze met duivenstront besmurde tunnel die ook nog eens grauw en grijs is met grafity bekladde wanden zal ze misschien wel doen besluiten terug te keren en Utrecht maar niet aan te doen.
Dat is nou precies waar de 4 buurtcomité's voor opkomen. Opknappen die tunnel!
Om ook u een beeld te geven van wat wij willen, hierbij het uitgewerkte plan. (klik hier)
Nuon heeft al doormiddel van een actie een fors bedrag toegezegd. Nu zoeken we nog andere investeerders en natuurlijk de gemeente Utrecht om ons plan handen en voeten te geven.
Gemeente; we rekenen op u!

Wat lang in de week heeft gelegen begint zich nu te ontplooien!

Gelukkig pakt de politiek ons probleem nu op en worden er vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders.
Lees hier de schriftelijke vragen hierover: Schriftelijke vragen van PvdA en VVD.
Ook maakt de VVD het via dit bericht bekend: Bericht VVD:
Ook besteed RTV Utrecht en weer aandacht aan. Zie: RTV Utrecht.
We gaan goed zo!
21-11-2014 - Wilt u op de foto?
Hallo,

Ik heb een vraagje.
Ik woon op de Anthoniedijk en ben student fotografie. Voor een fotografie project zou ik graag inwoners uit mijn buurt fotograferen bij hen thuis. Het idee van het project is om te laten zien hoe mensen in mijn buurt leven. Het liefst fotografeer ik gezinnen of stellen. Uiteraard zal ik een paar mooie foto's groot afdrukken en als beloning geven aan de mensen die willen meewerken.
Zouden jullie dit oproepje kunnen plaatsen op de buurtsite?
Groetjes,
Hilde

Voor de helderheid maar even zijn mailadres: h. smetsers [smetsers.ha@gmail.com]
15-11-2014 - Hij komt! hij komt!

 Hij komt! Hij komt!

Buurtvereniging Hoogelanden heeft post gehad van Sinterklaas!

Sinterklaas schrijft dat hij op 30 november langs komt!


Hij verwacht om 13.00 uur aan te komen in Buurthuis Stella Maris.

Bovendien neemt hij ook nog eens zwarte pieten mee en natuurlijk een heleboel cadeautjes!

Om ongeveer 15.30 uur vertrekt hij weer naar andere kindertjes in Nederland.

Komen jullie ook gezellig langs op de Jagerskade 4?

Dan zien we jullie wel!

Namens het bestuur van buurtvereniging Hoogelanden, tot ziens!
14-11-2014 - Beheergroepvergadering 17 november

 

Beheergroep 17 november!

Maandag 17 november organiseert buurtcomité Hoogstraat e.o. weer een bewonersavond ofwel een beheergroepvergadering.
Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. een goede invulling vinden voor het cadeau van 1500 euro die we bij de eerste paal van Utrechts Geluk hebben ontvangen van de AM.
Maar ook andere zaken komen aan de orde. Kijk hiervoor even in wijkkrant de Ster waar alles in staat.
Tot maandag!

12-09-2014 - Gezocht voorzitter BC

 Het buurtcomité zoekt een nieuwe voorzitter.


Helaas heeft onze huidige voorzitter Petra haar taak moeten neergeleggen vanwege gezondheids redenen.
Petra heeft wel aangegeven lid te willen blijven van het bestuur. Indien haar gezondheid dat toestaat kan en wil ze toch graag haar expertise inzetten aan de lopende en de nog komende zaken die aan de orde zijn en komen.
Wij hopen voor haar op een voorspoedig herstel!


Om bovenstaande redenen moet we dus, met spoed, op zoek naar een nieuwe voorzitter.
Per jaar gaan we in principe uit van 4 bestuursvergaderingen en 4 Beheergroepvergaderingen. Indien nodig kan er wel een extra bestuursvergadering ingelast worden.

Profiel van de voorzitter:

  • is dat hij of zij in staat moet zijn om op een flexibele manier de vergaderingen te leiden.
  • samen met de secretaris inhoudelijk de vergaderingen kan voorbereiden.
  • communicatief vaardig moet zijn
  • in staat is om ook met andere partijen dan buurtbwoners besprekingen te voeren.
  • het eigen belang ondergeschikt maakt aan het belang van de buurt.
  • bereid moet zijn in voorkomend geval wat meer tijd vrij te maken voor het BC.
  • intern sturing kan geven aan de andere bestuursleden.
  • van onbesproken gedrag moet zijn.
  • in het bezit moet zijn van een e-mailadres voor de (interne) communicatie.
  • handig is met het verwerken van stukken in Word.
Wat hier boven staat lijkt veel, maar valt in de praktijk erg mee. Dus staar je er niet blind op.
We vragen u spoedig te reageren want een bestuur zonder voorzitter werkt gewoon niet goed.
U kunt zich aanmelden bij onze secretaris Marianne de Winter via mailadres:
bc-hoogstraat@ziggo.nl
We kijken naar u uit!
25-08-2014 - Buurtfeest 2014

Buurtfeest 2014.


Beste buurtbewoners,
Deze week gaat alweer voor de 94e keer het buurtfeest van start.

Programma.

Wij wilden u het programma niet onthouden.
U kunt dat hier lezen.
Veel plezier en mooi weer toegewenst! 
25-07-2014 - Oproep

OPROEP NIEUW TELEVISIEPROGRAMMA:

Heeft u last van blaffende honden in uw buurt, van een buurman die om 3 's nachts trompet gaat spelen (of andere muziek keihard aan zet), of zijn er andere akkefietjes in uw buurt die u graag opgelost zou zien? WIJ KUNNEN U DAARBIJ HELPEN!!
Voor een nieuw televisieprogramma zoeken wij in de leukste buurten van Nederland (dus ook Ondiep en omstreken) naar grote en kleine problemen die wij op een luchtige manier gaat oplossen.
Bent u of kent u iemand die onze hulp kan gebruiken, aarzel dan niet en bel of e-mail naar: Heleen (06 46 90 52 94), programma@northseacamel.nl
23-07-2014 - Rouw Nationale rouw.


Alle leden van het buurtcomité Hoogstraat e.o. willen langs deze weg hun steun betuigen aan de nabestaanden van de ramp met de NH17.
Wij zijn allen diep geschokt!
Wij wensen familie, vrienden, kennisen, collega's, medescholieren, buren en sportvrienden van verenigingen heel veel sterkte toe.

Het bestuur.
04-07-2014 - Politiebericht

 Politiebericht

Gratis beveiliging
De politie en gemeente doen een goede actie!
Gratis uw tablet of labtop beveiligen met "Track and Trace".
Zie hiervoor het bericht dat wij van onze wijkagent Halil Yavuz hebben ontvangen.

Hoe, waar en hoe laat kan u uw labtop of tablet laten beveiligen?

Op donderdag 10 juli vanaf 19.00 uur.
in de Tomaatstraat op nummer 41.

Er staat Mitros op het pand.
U moet er zelf naar toe. Neem uw computertje mee. Deskundige studenten zullen dan de beveiliging op uw computer installeren.
Voor nadere vragen kunt u terecht bij onze wijkagent Halil Yavuz via telefoonnummer: 0900 8844.
01-07-2014 - Groen in de wijk

Groen in de wijk

Het is alweer een tijdje geleden dat de actie Groendiep er voor gezorgd heeft dat er meer groen in onze wijk is aangelegd.
Hoewel iedereen dacht dat het proces goed is verlopen bleek ineens dat we toch een steek hebben laten vallen.
Het BC werd aangesproken door een bewoonster uit de van der Steenstraat die meldde dat er bij haar in de straat helemaal geen onderzoek is gedaan naar wie er een geveltuintje aangelegd wilde hebben.

Alsnog....

Dus heeft het BC, samen met die mevrouw, alsnog een onderzoekje ingesteld.
Bewoners konden tot afgelopen vrijdag 12 uur een aanvraagformulier van de gemeente invullen met hun wensen.

We hebben er maar liefst 8 binnen gekregen.

In overleg met de gemeente kunnen wij u vertellen dat deze 8 wensen gerealiseerd gaan worden!
De bewoners moeten echter wel wat geduld hebben want het plantseizoen is pas in het najaar.
Pas dan zullen de tuintjes aangelegd gaan worden.
Van het wijkbueau Noordwest kregen we nog wel een verslagje binnen van Ellen Altzer die een overzichtje heeft gemaakt van wat er inmiddels al wel gedaan is. Zie hier!
19-06-2014 - In de Prijzen gevallen!In de prijzen gevallen!

Laatst ontdekten we op internet de actie "Verrijk je wijk". Je kon je daar opgeven voor een soort wedstrijd van goede plannen.
We zouden dan, als we de prijs binnen kunnen halen, professionele ondersteuning aangeboden gaan krijgen door de partners van "De Slinger".
Zie voor meer informatie hun website: http://deslingerutrecht.nl/?page_id=309
Daarvoor moesten we ons project "Knap op die Gasthuismolenbrug" waar we met de vier omliggende buurtcomité's mee bezig zijn vanavond presenteren aan een stevige jury in het Vorstelijk Complex in Zuilen.

Vijf deelnemers!

Er waren 5 deelnemende groepen die elk hun best hebben gedaan hun plannen aan de man te brengen. Daar hadden we overigens maar 5 minuten per groep voor. Dus het moest wel een superstrak verhaaltje worden.

De presentatie.

Voor ons project hebben Melissa Romani en Jan Verkaik als eerste de spits afgestoken met een buitengewoon dynamische presentatie.
Na lang wachten op alle andere presentaties ging de jury in beraad.

De uitslag!

En toen was het zo ver: de uitslag!
Omdat er twee goede projecten waren heeft de jury beslist die ene prijs te verdelen onder twee groepen.
* Knap op die Gasthuismolenbrug
en
* Het initiatief een soort winkeltje op te zetten in het Noordse Park!

WIJ KRIJGEN ALS PRIJS:

** 2 x publicatie in het Utrechtse huis-aan-huis-blad Utrecht Dichtbij (oplage 120.000).
** Publiciteit via social media-kanalen van "De Slinger Utrecht" en "Utrecht onder Stroom".
** 4 uur advies over marketing & PR-vraagstukken

HET INITIATIEF UIT HET NOORDSE PARK HEBBEN GEWONNEN:

** 2 uur Juridisch/Fiscaal advies.
** 2 uur organisatiebegeleiding/Projectmanagement.

Op 18 juni heeft ook het Stadsblad er aandacht aan besteed. Zie hier!

.

DAT HEBBEN WE WEER GOED GEDAAN!

18-06-2014 - Snelheidscontrole

 SNELHEIDSCONTROLE LOEVENHOUTSEDIJK

Vanmiddag 18-6 heeft de politie met de lazergun een uurtje snelheidscontrole gehouden op de Loevenhoutsedijk.
Er zijn zo'n 60 auto gecontroleerd.
De hoogst gemeten snelheid van één automobilist was 63 KM per uur.
De automobilist is beloond met een boete en lid gemaakt van de club van de gele briefjes.
Goed werk!
12-06-2014 - Cursus met politie

 Meer veiligheid in de wijk: cursus Waarnemen & Observeren

Momenteel is de gemeente in samenwerking met de politie bezig met het organiseren van een clinic “waarnemen en observeren”. Het doel van de cursus is verdacht gedrag te kunnen herkennen en daarop te anticiperen. Buurtbewoners zien veel in hun woonomgeving en regelmatig bekruipt hen dan het zogenaamde “onderbuik gevoel”. Na een gepleegde inbraak gebeurt het regelmatig dat bewoners achteraf getuigen blijken te zijn van de voorbereiding hiervan. Zij zagen dat de situatie afweek van de norm maar durfden de politie niet te bellen omdat het waarschijnlijk “toch niets was”. In deze cursus “Waarnemen en Observeren” worden bewoners geleerd om juist wel acht te slaan op dit onderbuik gevoel.
Aanmelden
Bent u geïnteresseerd in deze gratis cursus? Meld u dan aan voor deze cursus via bc-hoogstraat@ziggo.nl
De cursus is geheel kosteloos en wordt gegeven door de politie.
02-06-2014 - Sportieve mensen gezocht!!

 Beste mensen,

Wij zoeken voor de zomermaanden mensen die recreatief jeu de boules wedstrijden willen spelen op de banen van Buurthuis Stella Maris aan de Jagerskade nummer 4-6.
Het is de bedoeling om in teamverband te spelen, waarbij een team kan bestaan uit twee of drie spelers. Als met drie spelers per team wordt gespeeld, heeft elke speler 2 ballen, als met twee spelers wordt gespeeld heeft iedere speler 3 ballen.
We willen de wedstrijden op woensdag 18 juni tussen 19.00 - en 19.30 uur laten beginnen.
Om mee te spelen dient u zelf ballen (boules) mee te nemen, voor een beperkt aantal mensen zijn ballen beschikbaar om die per wedstrijd te lenen.
De kosten bedragen € 1,00 per speelavond per persoon.
Aanmelden kan op gvanveenendaal@live.nl
Met vriendelijke groet,
Gerard van Veenendaal.
24-05-2014 - Beheergroep

Beheergroep Hoogstraat e.o.

Op maandag avond 26 mei organiseert het buurtcomité weer een beheergroepvergadering in buurthuis Stella Maris aan de Jagerskade 4.
Deze keer is er vooraf aan de vergadering een openingswedstrijd op de nieuwe jeu de boulesbaan naast het buurthuis. De wedstrijd gaat tussen ambtenaren van de gemeente Utrecht en de bewoners van de Hoogstraat e.o. Kom allen kijken naar dit spektakel!

Hieronder de agenda van de beheergroepvergadering: 

1 Opening
2 Politie zaken
3 Mitros
* Hek binnenterrein Hoogstraat (nr. 51)
4 Gemeente
* Jeu de Boulesbaan (nr.10), Project Groendiep (nr.12), Naam op de Roode brug en verlichting (nr.20), Spoorgeluid te hoog (nr.28), Waterputje voor Hoogstraat 17 (nr.34), Overlast Hostel Hogelanden (nr.38), Zichtbaarheid randen fietspad Roode brug (nr.45), Aanpassing hoek Lauwerecht-Hoogstraat (nr.46), Snoeien bosschage achter Hoogstraat (nr.48), Aanpak foutparkeerders achter UG (nr.49), Verkeersspiegel (nr. 50), Vuilnisbak Jagerskade (nr.52)
5 Stand van zaken:
* Onveilige oversteekbaarheid LHD, Toelichting Marianne de Winter (nr.17)
* Bonken Roode brug, Toelichting medewerker gemeente (nr.32)
* Binnenterrein Hoogstraat, Toelichting Richard van Oostindiën (nr.47)
* Gasthuismolenbrug, ofwel de Spoorbrug. Toelichting Majne van de Merwe.
6 Vragen en signalen aan/voor het Wijkservicecentrum Gemeente Utrecht
7 Rondvraag
8 Na het einde van de vergadering wordt er een test gedaan met de verlichting van de Roode brug, als alles technisch voor elkaar is tenminste!

Demonstratie door Arthur Klink (medewerker gemeente)

KOMT ALLEN MEEPRATEN OVER DE BUURT!

De toezeggingenlijst van 10 maart 2014 kunt u downloaden op:
www.bc-hoogstraat.nl/leesvoer

De Beheergroep vergadering in 2014 zijn op de maandagen; 10 maart, 26 mei,
22 september en 17 november.
 
12-05-2014 - Veilheidswaarschuwing!


Beveilig uw WiFi-netwerk!


Er is bijna geen enkel huis meer dat geen internetaansluiting heeft. Als er geen ‘vaste aansluiting’ (door een kabeltje) is, is er wel WiFi. WiFi is een technologie waarmee het mogelijk is op korte afstand draadloos gegevens te versturen. Vanwege deze korte afstand is het ideaal voor gebruik thuis of op het kantoor: het is niet langer nodig een internetkabel aan te leggen tussen uw computer en de meterkast. Hierdoor kunt u bijvoorbeeld met een laptop, tablet of smartphone in de tuin internetten.


Meestal is zo’n draadloze verbinding beveiligd. Dat wil zeggen: u moet een wachtwoord weten om erop te kunnen inloggen. In onze buurt zijn echter ook veel onbeveiligde verbindingen te vinden, netwerken waarop u vrije toegang hebt. U hoeft geen wachtwoord in te tikken. Gemakkelijk, want u moet al zoveel wachtwoorden en pincodes onthouden! Lang leve de moderne technologie!

Maar, opgelet, als u zelf zonder gebruik van een wachtwoord op uw WiFi-netwerkje kunt komen, kan een ander dat ook. De draadloze verbinding heeft bereik tot een paar meter buiten uw gevel. Iemand die toevallig langs komt, en even op internet wil kijken waar de Vinkenkade precies is, even snel een telefoonnummer wil opzoeken of even een e-mailtje of whatsapp-berichtje wil versturen, kan dat zonder problemen via uw wachtwoordvrije WiFi-netwerk doen. Zonder sporen achter te laten.

‘Ach,’ denkt u, ‘wat kan het mij schelen, ik heb niets te verbergen en een voorbijganger die even gebruik wil maken van mijn netwerk, mag dat best doen. Mijn e-mailprogramma is immers toch beveiligd met een wachtwoord, en het internetbankieren ook.’

Hebt u er wel aan gedacht dat e-mailtjes en berichten die via uw netwerk zijn verstuurd uw unieke IP-adres ‘bij zich hebben?’ Stel nu eens dat iemand met minder goede bedoelingen uw wachtwoordvrije Wi-Fi heeft ondekt, en via uw huisnetwerkje de bank hackt, drie miljoen spammails verstuurt of een anoniem dreigmailtje aan de burgemeester stuurt? Allemaal strafbaar! Bij onderzoek komen politie of Justitie bij u uit, via dat unieke IP-adres! Kunt u dan bewijzen dat u van niets wist?

De politie adviseert u om uw WiFi-netwerk niet ‘open’ te zetten, maar altijd te beveiligen met een wachtwoord. Dan kunnen vreemden er niet bij. Vindt u het moeilijk om een sterk, niet te raden wachtwoord te bedenken? Kijkt u dan eens op www.onlinewachtwoordgenerator.nl.

08-05-2014 - Fietsendieven in de buurt

Fietsendieven in onze buurt!


Een bewoonster van de Hoogstraat, hoge nummers, even zijde schrijft:

Hallo!
Vorige week is mijn fiets voor mijn huis gestolen! Toen ik een nieuwe ging kopen bij de fietsenmaker Huijsen vertelde hij dat er de afgelopen maand waarschijnlijk een bende actief is in deze buurt en in Pijlsweerd. Gisteren is ook de fiets van de buurman voor het huis weggehaald.
Misschien een idee om in de volgende buurtkrant de buurtbewoners hierop te attenderen? Hopelijk zet iedereen zijn fiets extra goed op slot.
Succes verder met al jullie goede activiteiten! Heel fijn dat er zo'n actieve buurtvereniging is.
30-04-2014 - Naam op de brug!

De Roode brug krijgt haar naam opgebracht.
Op 1 mei omstreeks 11.00 uur zal de gemeente de naam Roode Brug op de Roode Brug gaan zetten.
daarvoor zal ongeveer 10 munuten á een kwartier de brug even open moeten om er bij te kunnen.
Dat geeft dus enige overlast. Excuses daarvoor!
16-04-2014 - Uitslag Engste tunnel

De uitslag van de engste tunnel.

 
Vandaag hebben de vier buurtcomités die hebben meegedaan aan de competitie wie nu de engste tunnel heeft de officiele uitslag binnen gekregen.
We zitten bij de eerste 3 en zijn daarom genomineerd voor een heuse opknapbeurt door de Nuon.
Dit stond in het bericht:

 

Subject: De fietstunnel de Gasthuismolenbrug heeft gewonnen!
Date: Wed, 16 Apr 2014 09:04:00 +0000
Beste Melissa,

Je hebt het goede nieuws waarschijnlijk allang gehoord maar hierbij dus nog even officieel dat jullie fietstunnel op de 3e plek is geeindigd en aangepakt gaat worden door ons!

We gaan nu in gesprek met de gemeente over de samenwerking.
Wellicht hebben jullie zelf ook al ideeen bij de aanpak, deze hoor ik dan graag zodat ik dit kan meenemen naar de gemeente.

Nogmaals gefeliciteerd!

Met vriendelijke groet,

Laura van Groeningen
Adviseur Marketingcommunicatie
Consumer Sales NL
Kijk ook nog even op de site van Nuon, daar staat het bericht dat het landelijk bekend maakt:
https://formulier.nuon.nl/tunnels/tunnel-actie

Nu gaan we in overleg met zowel de gemeente als de Nuon om te kijken hoe ons lopende plan om de tunnel op te knappen aan elkaar gekoppeld kunnen worden.
Later hoort u meer hierover.

09-04-2014 - Week 14 april werkzaamheden kop Hoogstraat

 Werkzaamheden kop Hoogstraat vanaf 14 april.
De Opzichter openbare werken Bert van Kranenburg maakt bekend dat in de week vanaf 14 april a.s. werkzaamheden zijn aan de kop van de Hoogstraat/Lauwerecht.
De werkzaamheden kunnen enige hinder met zich meenemen en voor wat vetraging zorgen.
Maar in principe kan het verkeer er wel door.
Voor vragen kunt u Bert ook mailen: b.van.kranenburg@utrecht.nl
Zie ook het Wijkbericht!

04-04-2014 - Piet Paulusma komt langs

Weerman Piet Paulusma komt zondag
6 april om 18.30 uur opnamen maken.

Dat gebeurd in samenhang met de actie van 4 buurtcomités die graag willen dat de Gasthuismolenbrug, de spoortunnel over de Vecht, opgeknapt gaat worden.
Hij komt opnamen maken voor het weerpraatje op SBS6 van zondagavond.
Dus als u ook een keer op de TV wil komen, kom dan langs en doe gezellig mee met de actie!

Nuon

Hoe beter hadden we het niet kunnen treffen dat juist nu de Nuon ook een actie is gestart om enge en donkere tunnels beter te gaan verlichten.
Wij hebben ons daar ook voor opgegeven en mensen kunnen hun stem uitbrengen op:
formulier.nuon.nl/tunnels/stemmen/details/
De drie hoogste stemmentrekker komen in aanmerking voor een opknapbeurt.

Bekijk ook onze facebookgroep van buurtcomité Hoogstraat e.o.
www.facebook.com/groups/HoogstraatEO/03-04-2014 - Facebook

 Buurtcomité Hoogstraat e.o is vanaf nu ook te vinden op:

Facebooek

Voor alle buurtbewoners zijn we nu ook op facebook te volgen: www.facebook.com/pages/Buurtcomit%C3%A9-Hoogstraat-eo/1413611958899190

Volg ons en vindt ons leuk!
voeg ook zelf informatie toe over de wijk.
24-03-2014 - Gasthuismolenbrug

Nieuwe actie om veiligheid spoorwegtunnel te verhogen.

Maar liefst 4 buurtcomité's bundelen hun krachten om van de lugubere spoortunnel iets moois te gaan maken.
Zo is er in samenwerking met de gemeente ruimte voor een haalbaarheids/uitvoerings onderzoek.
Dat proces kabbelt voort en als er nieuws is laten wij u dat weten.

Nu is er al wel ander nieuws waarvoor wij uw stem nodig hebben.

Stem op dit tunneltje!

formulier.nuon.nl/tunnels/stemmen/details/ 
Knap op de Gasthuismolenbrug!

De spoorbrug met de lieflijke naam ‘Gasthuismolenbrug’ doet zijn naam al jaren geen eer meer aan. Toen architect Sybold van Ravesteyn destijds zijn spoorbrug van ‘beton met krullen’ ontwierp, kon hij niet vermoeden dat onder dit – inmiddels - erfgoed regelmatig dingen gebeuren die het daglicht niet kunnen verdragen. Ongenode gasten nemen in de late avond of nachtelijke uren bezit van de tunnel en creëren een sinister podium van ‘dealing and wheeling’. Je kunt je auto maar beter niet parkeren aan de Lauwerechtzijde. En fietsen of lopen door de tunnel doe je liever niet… Passanten krijgen een onaangenaam gevoel en voelen zich soms ook bedreigd. Want zie het toneel: Fietsend op een koude avond langs de Vecht naar de stad. Gordijnen worden haastig dichtgetrokken. Het vale lichtschijnsel van lantaarnpalen lijken mijn stemming er niet beter op te maken. Voor me doemt de donkere tunnel van de spoorbrug op. Een koude windvlaag trekt me bijna het donkere gat in. Ik wil me losrukken, maar ik weet ook dat ik er door heen moet. Ronde gaten in het beton, alsof ieder moment iemand eruit wil springen. Ik trap nog wat steviger door. Weg van deze plek die me koude rillingen bezorgt. Zo had de architect het niet bedoeld… Euforisch gevoel als ik de verlichting zie van Speeltuin Noordsepark. Even verder komt de Dom in zicht… Dit deel van de Poort naar de Stad moet toch juist aangenaam, veilig en kleurrijk zijn, zowel overdag als ‘s avonds. Dat er draagvlak is voor een veiliger onderdoorgang van de spoorbrug, bewijst de inzet van bewonerscommissies uit zelfs vier omringende wijken. Uiteraard: samen staan we sterk! Honderden omwonenden hebben hun handtekening al gezet om de spoorbrug flink aan te pakken. Ook de gemeente staat achter het plan van de bewonerscommissies. We zien er straks een combinatie van kunst, cultuur en de rijke historie terug. Maar voordat het zover is, is een indringende lobby voor financiering nog een grote uitdaging! 
20-02-2014 - Inbraak

 Inbraak!

                                                                                   Beste buurtbewoners,
Er is weer ingebroken in onze wijk.
Misschien kunnen we er met elkaar wat tegen doen.
Als je op goede voet staat met je buren......geef dan door dat je een avondje of weekendje weg bent.
Let bij elkaar goed op de achterzijde van de woningen en poorten. Als je vreemde snuiters ziet............twijfel niet en bel 112.
Kijk gewoon af en toe eens even naar buiten.
Zie je steeds de zelfde auto door de straat rijden en het is niet een bekende.......noteer kenteken, kleur en merk en geef het door aan de wijkagent Halil Yavuz, 0900-8844.
Samen kunnen we het veiliger maken!
01-05-2013 - De geschiedenis uit de buurt van de Roode brug

 Leuk verhalen van vroeger

Een actieve buurtbewoner heeft een verzameling van oude verhalen uit de buurt Hoogstraat gemaakt.
Die verhalen staan op zijn nieuwe site.
U kunt ze hier bekijken.

Foto's
Nieuws
29-11-2016
Het Hostel zoekt.....

24-11-2016
Koffie drinken in het Hostel

12-09-2016
INITIATIEVENDAG NOORDWEST

10-09-2016
Informatieavond ov de rioolwaterzuivering.

25-05-2016
Beheergroep in de
Van der Hoeven Kliniek!

07-10-2015
Weerdsingel WZ afgesloten!

11-09-2015
Politiebericht

13-08-2015
Overderbrugfestival

28-03-2015
Nieuws over RWZI

19-03-2015
Werkzaamheden KDJ-weg

19-03-2015
Fietsstraat Hogelanden

09-03-20145
Resultaat Beheergroep

31-12-2014
Gelukkig Nieuwjaar!

19-12-2014
Nieuws over Gasthuismolenbrug!

15-11-2014
Siterklaas komt langs!

13-09-2014
Gasthuismolenbrug

25-08-2014
Buurtfeest 2014

04-07-2014
Politiebericht

01-07-2014
Groen in de wijk.

19-06-2014
In de Prijzen gevallen!

18-06-2014
Selheidscontrole.

12-06-2014
Cursus met politie!

02-06-2014
Sportieve mensen gezocht!

21-05-2014
Beheergroepvergadering

12-05-2014
Netwerkbeveiliging NOODZAAK!

08-05-2014
Fietsendief in de wijk!

30-04-2014
Naam op de Roode Brug.

16-04-2014
Uitslag Engste Tunnel!

09-04-2014
Werkzaamheden hoek Hoogstraat/Lauwerecht

04-04-2014
Piet Paulusma komt langs!

24-03-2014
Wijkfoto's gezocht!

24-03-2014
Verlichtingsactie!

20-02-2014
INBRAAK!

21-01-2014
"Knip" Monicabrug.

16-01-2014
Wegwerkzaamheden - afsluiting Anthoniedijk.

12-12-2013
Buurtcomité zoekt met spoed nieuwe voorzitter!

07-12-2013
Opening Vindhek!

25-11-2013
Toezeggingen van de raad

18-11-2013
Werklijst aanpak groen.

17-11-2013
Woningoverval Lauwerecht.
Waarschuwing!

17-11-2013
Sinterklaasfeest op 1 december!

03-11-2013
Knip Monicabrug!

21-10-2013
Nieuwe bewonersavond groen!

17-09-2013
Klachten Hostel

17-09-2013
Actie scheuren in woningen!

06-09-2013
Gemeente maakt bekend goedkeuring groenideeen.

28-08-2013
Scheuren in woningen aanpakken.

23-08-2013
Verkeersmaatregelen.

09-08-2013
Lijst met groenideeën.

06-08-2013
Janneke brengt bewoners samen!

23-07-2013
Afspraak groen in de buurt!
29 juli om 20.00 uur bij Wtte pand.

13-06-2013
Spoorweglawaai!

05-06-2013
4 FOR 1 Over de Gasthuismolenbrug.

28-05-2013
Verslag bezoek raad aan de wijk Hoogstraat e.o.

01-05-2013
Oude buurt verhalen. LEUK!

22-04-2013
GroEndiep ook voor ons?